Bilinmesi GerekenlerDJIHABERLERÜRÜN KULLANIMI VE BAKIMI

2. El Dron Satarken Nelere Dikkat Etmelisiniz

5.3kviews

Teknolojinin hızına yetişemediğimiz şu günlerde gün geçmiyor ki yeni bir dron modeli piyasaya çıkmasın. Satın aldığımız dron lar bir bakmışız bir sene sonra ya üst modeli yada eşdeğer ama daha iyi özellikli versiyonu satışa çıkmış. Bu süreçte elimizdeki dronu satıp yeni modele geçmek yada daha üst seviye bir drone satın almak için elimizdeki dronu satmamız gerekiyor. Bunu yaparken dikkat etmemiz gereken bazı ayrıntılar var. Bu yazıda size dron satarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağız. Bu yazdığımız içeriklerin satanlar kadar 2. el dron alacakları da ilgilendirdiğini belirtmeliyim.

1- İHA Kaydınızı Kaldırın ( Sattığınız Kişiye Değiştirin)

Eğer dron u ikinci el olarak satacaksanız İHA Kaydınızı silmeniz yada sattığınız kişiye devretmeniz gerekiyor. Bu dronun artık sizin üstünüze olmaması oluşabilecek kaza ve hatalı durumlardan sizi koruyacaktır. Devir işlemlerini şuradan yapabilirsiniz.

Dron İHA kaydı nasıl yapılır bilmiyorsanız şu videomuıza bakabilirsiniz;

2- SD Kart ve Dorn Hafızasını Fortmat Atarak Silin.

Şayet dronu satarken SD kart hediye etmeyi düşünüyorsanız muhakkak bu kartı formatlayıp içinde hiçbir görüntü olmadığından emin olun. Aynı şekilde bazı dronların kendi dahili hafızaları bulunmaktadır. Bu hafızada yer alan kayıtları ve görüntüleri de silmeyi unutmayın. Bu işlemleri yaptıktan sonra kontrol etmeyi unutmayın.

3-Uçuş Verilerine Dikkat Edin

DJI Fly veya DJI Go Fly gibi uygulamalar sizin uçuş bilgilerinizi ve pil kullanımınızı kaydeder. Bu bilgileri satın alacak kişi ile paylaşırsanız dron nun ne kadar süre havada kaldığını, ne kadar süre uçurulduğunu ve pil kullanımını görebilecektir. Böylece satın alım yaparken nelere dikkat etmesi konusunda bir fikri olacaktır.

4-Aksesur ve Kutu İçeriğini Unutmayın

Dronu satacağınız kişiye aksesuarları ve yanında aldığınız ek aksesuarları da vermeyi unutmayın. Dilerseniz fiyatını bu içeriğe göre şekillendirebilirsiniz. Muhtemelen satın alacağınız yeni dron ile bu aksesuarlar uyumlu olmayacaktır. Bu sebeple fiyata ekleyerek elden çıkartmakta yarar var.

5-Dron ve Aksesuarlarını Temizleyin

Ürünü satın alacak kişiye temiz bir şekilde ulaştırmak bizce faydalı olacaktır. Hem sizin imajınız hemde satın alan kişinin bu ürünü açarken alacağı ilk izlenimin olumlu olması geri iade isteği vb durumlardan sizleri kurtaracaktır.

6-Ürünün Düzgün Fotoğraflarını Çekin

Arka fonu temiz olan, düz bir masa üstünde dronu satışa çıkartmak için fotoğraflarını çekebilirsiniz. Elinizde harici ışık kaynakları varsa bunları kullanabilirsiniz. Şayet yoksa gün ışığından yararlanabilirsiniz. Dronun tüm açılarını gösteren ve detaylara yer veren fotoğraflar satın alacak kişinin dronu tanımasına ve fikir sahibi olmasına yardımcı olacaktır.

7-Fiyat Belirleyin ve Satışa Çıkarın

Tüm bu hazırlıkları yaptıktan sonra dronu satışa çıkartmak için platform belirleyin ve gerekli bilgileri yazıp , fotoğrafları ekleyip sonrada fiyatı yazdıktan sonra satışa çıkartın. Ülkemizde sahibinden.com, n11, gittigiyor, Let Go gibi siteler çok yaygın. Fiyat belirlemeden önce eşdeğer ürünlerin fiyatlarını kontrol etmeyi unutmayın. Ayrıca satış sözleşmelerini okumaya ve gerekirse güvenli satış açmaya dikkat edin. Böylece hem kendinizi hemde ürününüzü satış sonrası olabilecek problemlere karşı koruma altına almış olursunuz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x