HABERLER

Lipo bataryaların ihalar için önemi nedir?

137views

Lipo piller, daha küçük boyutları ve daha büyük kapasiteleri nedeniyle drone topluluğunun ve diğer oyuncak ve hobi topluluklarının başına gelen en iyi şey. Bu nitelikler daha uzun uçuş süreleri için gereklidir. Ancak uygun şekilde kullanılmadığı takdirde potansiyel bir yangın tehlikesi oluştururlar.

Drone’nuz hangi pili kullanıyor? Büyük olasılıkla bir LiPo pildir. Bu piller en yaygın olarak oyuncaklarda, drone’larda, uzaktan kumandalarda ve hatta model uçaklarda ve trenlerde kullanılır. Neden bu tip pil en yaygın tercihtir?

Drone pillerinizden en iyi şekilde yararlanmak için bunların tüm ayrıntılarını bilmek önemlidir; bu nedenle, onları nasıl güvenli bir şekilde saklayacağınız ve eğer bozulurlarsa imha edeceğiniz de dahil olmak üzere, LiPo piller hakkında bilmeniz gereken her şeyi tartışacağım. hasarlı.

Lityum polimer (LiPo) piller, boyutlarına ve ağırlıklarına göre yüksek enerji yoğunluğu avantajını sundukları ve hücre başına daha yüksek voltaj sağladığı için drone’lar için en yaygın kullanılan pil türleri arasındadır ve böylece drone’un yerleşik sistemlerine güç sağlayabilirler. Diğer şarj edilebilir cihazlara göre daha az hücreye sahiptir.

Drone’lar neden LiPo pil kullanıyor?

LiPo piller, küçük olmaları ve tek hücrede çok fazla şarj taşıyabilmeleri (3,7 V ila 4,2 V) nedeniyle drone endüstrisi için birçok faydaya sahiptir. Bu, drone’u çok ağır hale getirmeden çeşitli uygulamalar için büyük kapasiteli veya yüksek voltajlı bir pil oluşturmayı mümkün kılar. Lityum polimer piller, bir polimer elektrolit ile ayrılmış lityum bazlı bir katot ve anottan oluşur. Daha küçük olmaları ve yüksek enerji yoğunluğuna sahip olmaları nedeniyle dronlar için daha yaygın olarak kullanılırlar.

Drone’unuz için kaç tane LiPo pil ‘e ihtiyacınız var?

Drone’nuz için iki ila üç pil harika olurdu. Daha fazla bataryaya sahip olmak ve daha uzun süre uçmak mümkün olsa da, özellikle soğumalarına izin vermeden çok uzun süre çalıştırdığınızda rotorlarınıza zarar verme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Lityum Polimer Batarya üzerindeki Rakamları ve Harfleri Anlamak

LiPo bataryalar ile uğraşırken en önemli ama gözden kaçan ön koşul, bunları okuyabilme ve anlayabilmektir. Nihayetinde tanınması gereken dört derecelendirme vardır: Kapasite (mAh), Voltaj (V), Hücre Sayısı (S) ve Deşarj Hızı (C).

Yukarıdakilerin her birinin ne anlama geldiğini anladıysanız, o zaman zaten bir adım öndesiniz. Bunu yapmadıysanız, bir şarj cihazının yanına gitmeden önce lütfen LiPo’nuzdaki Rakamları ve Harfleri aşağıda detaylı okuyunuz.

Voltaj / Hücre Sayısı
Bir LiPo hücresinin nominal gerilimi 3,7 V’tur. Yukarıdaki 7.4V pil için bu, seri olarak iki hücre olduğu anlamına gelir (bu, voltajın birbirine eklendiği anlamına gelir). Bu nedenle bazen insanların “2S” pilden bahsettiğini duyacaksınız – bu, Seride 2 hücre olduğu anlamına gelir. Yani iki hücreli (2S) paket 7.4 V, üç hücreli (3S) paket 11.1V vb.

Nominal voltaj nedir?

Nominal voltaj, bir pil paketinin varsayılan dinlenme voltajıdır. Pil endüstrisi, pilleri karşılaştırmaya bu şekilde karar verdi. Bununla birlikte, hücrenin tam şarj voltajı değildir. LiPo piller 4.2V/hücreye ulaştıklarında tamamen şarj olmuş olurlar ve daha sonra detaylı olarak tartışacağımız minimum güvenli şarjları 3.0v/hücredir. 3.7v hemen hemen ortadadır ve bu hücrenin nominal yüküdür.

Lityum Polimer Bataryalarda Kapasite (mAh)

Bakmanız gereken ilk şey, pilin mAh (Miliamp Saat) cinsinden ölçülen kapasitesidir. Kapasite, size LiPo pilinizin ne kadar güç tutabileceğini söyler. Örneğin, 5000 mAh’lik bir pil, tamamen boşalana kadar 1 saatte 5000 miliamper çıkış verebilir. Akım tahliyesi (Yani yükü) 20 amper (20.000 miliamper) olan bir RC uçağınız varsa, o zaman 15 dakika uçmayı bekleyebilirsiniz. – (5000mAh ÷ 20, 000mAh) x 60 dakika – pilinizi tamamen biteceği süreyi verir.

Lipo Batarya Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Lipo Batarya Seçerken kullanım ihtiyacınıza göre doğru tercih yapabilmeniz için aşağıdaki temel konular hakkında bilgi sahibi olmalısınız;

Kullanabileceğiniz Voltaj (Hücre sayısı ve Nominal Voltaj)
İhtiyaç duyulan deşarj miktarı (Batarya üzerinde bulunan C değeri ile hesaplanır)
İhtiyaç duyulan kullanım süresi
Bataryanın fiziksel ebatları
Bataryanın ağırlığı
Bataryanın kabı; Soft pack (Yumuşak korumasız ) yada Hard Case (Sert Korumalı)
Bağlantı soketi yada bataryalar konu olduğunda kullanılan isimleri ile Plug / Konnektör

LiPo pil ‘ler ne kadar dayanır?

LiPo piller, her şey mükemmel olduğunda en az 300 ila 500 döngü dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Yani onları doğru voltajda saklayın, doğru sıcaklıkta saklayın, aşırı nemden kaçının, delinmesini önleyin ve doğru şarj cihazını kullanarak şarj edin.
Ancak bu koşulların tamamını korumak her zaman mümkün olmuyor. Çoğu LiPo pilin ortalama 150 ile 250 döngü arasında olmasının nedeni budur. Bu, drone’nuzu ne sıklıkta kullandığınıza bağlı olarak 1 ila 3 yıl arasında olabilir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x