HABERLER

Araç içi kameralar ile 24 Saat kayıt almak için ne yapılmalı?

429views

Araç içi kameralar ile 24 Saat kayıt almak için ne yapılmalı?

Arabanızı yalnız bırakıp uzaklaştığınızda bile araç içi kameranızın hâlâ arkanızda olup olmadığını hiç merak ettiniz mi? Belki birisinin park yerinde kapınızı çalacağı ya da daha kötüsü içeri zorla girmeye çalışacağı düşüncesi aklınızdan geçmiştir.

İlginç bir şekilde, bazı araç içi kameraları, kontak kapalıyken bile izleme ve kaydetme faaliyetlerini sürdürmelerine olanak tanıyan ‘park modu’ olarak bilinen bir özellikle tasarlanmıştır. Bu makalede, bu kullanışlı cihazların pilinizi tamamen tüketmeden nasıl çalıştığı ve ne tür araç kameralarının bu dikkatli korumayı sağladığı anlatılmaktadır.

Park modu, bazı araç içi kameralarda bulunan ve araç park halindeyken ve motor kapalıyken bile kayıt yapmaya devam etmelerine olanak tanıyan bir özelliktir. Bu, vandalizm veya çarpıp kaçma gibi arabanız gözetimsizken meydana gelen olayların görüntülerini yakalamak için yararlı olabilir. Bu özelliğin genellikle yalnızca üst düzey araç kameralarında mevcut olduğunu ve pil tüketiminin endişe verici olabileceğini unutmayın.

Park Modu, araç park halindeyken ve motor çalışmıyorken aracınızın çevresini izler. Harici kamera, dahili hareket dedektörüyle görsel veya fiziksel olarak hareketi algıladığında otomatik olarak microSD hafıza kartına kaydetmeye başlar.

Araç içi kmaerayla Araç Kapalıyken Nasıl Kayıt Alacağız?

Araç kapalıyken araç kameranızın kayıt yapmasını sağlamak için kablolu bir güç kaynağı veya harici bir pil takımı kullanmayı düşünebilirsiniz. Araç kullanılmadığında bile araç kameranızın etkili bir şekilde çalıştığından emin olmak için doğru kurulum ve kurulum çok önemlidir.

Araç içi kamera ne zaman park moduna geçer?

Gerçek park modunda olmak, araç içi kameranızın aracınızın gerçekten park edildiğini bilmesi ve herhangi bir manuel müdahale olmadan Normal Kayıttan Park Modu Kaydına otomatik olarak geçebilmesi anlamına gelir. Bazı araç içi kameralar kontak kapatıldığında park modu kaydına geçer, diğerleri ise hareketsizliği tespit etmek için yerleşik G sensörüne güvenir.

Çalıştırma ile Tetiklenen
Kontak kapatıldığında araç kamerası voltajdaki değişikliği algılar ve park modu kaydına geçer. Kontak kapatılır kapatılmaz park modunun devreye girmesini istiyorsanız veya trafiğin yoğun olduğu bölgelerden geçiyorsanız ve sık sık trafikte 5 dakikadan fazla hareketsiz kalıyorsanız, kontakla tetiklenen tercih edilir.

G Sensörüyle Tetiklenen
Yerleşik G sensörü aracın 5 dakika boyunca hareketsiz kaldığını tespit ettikten sonra araç kamerası park moduna geçecektir. Park halindeyken bile kontağı açık bırakmanız gerekiyorsa G-Sensor tetiklemesi tercih edilir.

Farklı park modu türleri

Park modunda araç kameranız her zaman etkindir ancak aşağıdaki durumlar dışında görüntüleri hafıza kartına kaydetmez:

  • Hareket ön veya arka kamera tarafından algılanır. Bu durumda bir dakikalık bir olay videosu oluşturulacak ve hafıza kartına kaydedilecektir.
  • Darbe veya titreşim, araç içi kameranın G sensörü tarafından algılanır. Bu durumda bir dakikalık bir olay dosyası oluşturulacak ve hafıza kartına kaydedilecektir. Bu, kendi başına etkinleştirilebilir ancak normalde hareket algılamayla birlikte sunulur.
  • Hızlandırılmış Çekim modu. Bu durumda, kamera her saniyede bir fotoğraf çeker ve fotoğraflar, hafıza kartına kaydedilecek bir dakikalık olay dosyası oluşturacak şekilde bir araya getirilir.

Park modunu kullanmak için neye ihtiyacım var?

Araç kapalıyken güç çekmek amacıyla araç içi kameranızı aracın aküsüne bağlamak için bir park modu kitine veya bir Pil Paketine ihtiyacınız olacaktır. Sahip olduğunuz araç kamerasına bağlı olarak seçenekleriniz şunları içerebilir:

Kablo Seti

Donanım kitleri, motor kapalıyken araç içi kameraya güç sağlar.

Donanım kiti, sigorta kutusu aracılığıyla aracın aküsünden güç alır. Donanım kitleri genellikle marka veya modele özeldir; araç içi kameranızı ve aracınızı doğru donanım kitiyle eşleştirdiğinizden emin olun. Kablolama biraz teknik olabilir ancak sigorta eklenmesiyle daha kolay hale getirilir.

Bulut Araç içi kamera ile park modu

Bulut, park modunu tamamen yeni bir seviyeye taşır.

Etki algılandı → Arabelleğe Alınmış Etkinlik kaydı → Telefona gönderilen Etki Anında Bildirimi + Buluta Canlı Etkinlik Yükleme

Geleneksel olarak, aracınıza dönene kadar park etme modunda herhangi bir olay veya kayıt hakkında bilgilendirilemezsiniz. Ancak Thinkware veya BlackVue’nun üst düzey modelleri gibi Bulut özellikli bir araç içi kameranız olduğunda, telefonunuzdaki park modunda meydana gelen her şeyden anında haberdar olabilirsiniz!

Park modunu geliştiren bulut özellikleri:

  • Park modu başladığında darbe/hareket anında bildirim uyarı mesajları alın. Ardından Uzaktan Canlı Görünüm ile arabanızın çevresinde gerçekte neler olduğunu anında kontrol edebilirsiniz.
  • Canlı Etkinlik Yükleme, araç içi kameranızın, bir çarpışma algılandığında, çarpışmadan önceki beş saniye de dahil olmak üzere gerçek zamanlı videoları Bulut’a kaydetmesine olanak tanır. Bu ekstra bir koruma katmanı ekler ve araç içi kameranızın çalınması durumunda çok değerli olabilir.
  • Gerçek zamanlı GPS takibi, aracınızın konumunu ve hızını harita üzerinde görselleştirin. Pek çok planda, araç belirli bir aralıktan çıktığında sizi bilgilendirecek sanal bir çit olan Geo-Fencing de bulunur.
  • Uzaktan Video Oynatma. Kamera o anda buluta bağlı olduğu sürece, kamerada depolanan videoları uzaktan yayınlayın. Öyle olmasa bile, önemli çekimler sizin takdirinize bağlı olarak doğrudan buluta yüklenir.

Park Modu Önemlidir

Dürüst olalım; çoğu zaman yeni arabamızdaki kapı zilleri ve hatta vandalizm eylemleri başa çıkılması gereken en kötü durumlardır. Herhangi bir tanık olmadan, bu iddiaların sigorta şirketleriyle çözülmesi zor olmakla kalmıyor, aynı zamanda binlerce dolara mal olabilir.

Aracınızdaki araç içi kamera, hangi durumda olursanız olun size yardımcı olacaktır. Peki daha ne bekliyorsunuz?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x