Mavic Mini Aksesuar
Bilinmesi GerekenlerDJIMavic Mini

Mavic Mini Aksesuarsız Olmaz

975views

DJI ın en yeni dronu Mavic Miniyi daha önce ki yazılarımızda detaylı incelemiştik. Mavic Mini tanıtıldığı günden bu yana oldukça ilgi çekti. Türkiye de satışa başladığından beri oldukça sattı. Ve rakamlar günden güne artış gösterme eğilimine devam ediyor.

Havacılıkta temel mihenk taşı her zaman güvenliktir. Bu bağlamda olası bir kaza ihtimalini göz ardı edemezsiniz. Mavic Mininin benzersiz hafif tasarımın altında bir takım güvenlik açıkları yatmakta. Bu güvenlik açıklarına rağmen Mavic Mini hala sizin için en cazip drone ise bu yazıyı okumaya mutlaka devam edin. Çünkü bu yazı da mevcut güvenlik açıklarını bir takım ekipmanlar sayesinde nasıl minimal düzeyde tutulacağından bahsedeceğiz.

Mavic Mini Aksesuar Alternatifler:

1)İniş Takımı Yükselticiler:

İniş takımları veya iniş kızakları bir çoklarının en sevdiği aksesuar. Bunun sebebi temel mantıkta dronu yerden yükselterek en küçük dronlara bile görkemli bir görüntü sağlamaktadır. İdeal iniş takımı yükselticileri, quadcopter’in elektronik ve gövdesine yönelik şoku azaltmak için belirli bir miktar verime sahiptir. Ayrıca daha geniştir ve daha fazla yerden yükseklik sağlar. Dronun en pahalı ve kıymet değeri taşıyan parçası sizlerinde bildiği gibi kamera ve gimbali. Yaşanacak olası bir sert inişte buraya hasar almak isteyeceğiniz son şey olmalı. Bu tip kötü senaryoların etkisini azaltmak kuvveti ayaklara toplamak adına kullanılan iniş takımı yükselticileri uygun fiyatları ile Mavic Mini aksesuar listesinde yerini aldı.

2)Filtre

Drone’nuzla video yapmayı planlıyorsanız, kesinlikle bir dizi nötr yoğunluk filtresine ihtiyacınız vardır. Nötr Yoğunluk filtrelerinin fotoğraf perspektifinden ne olduğunu açıklamak gerekirse özet olarak, nötr yoğunluk filtresi kameraya gelen ışık miktarını azaltır.

Bu video için neden önemlidir? Mavic Mini Aksesuarİdeal bir dünyada, gerçekten sinematik bir video için, temel kural, videonuzu kare hızınızın deklanşör hızının iki katı kadar çekmenizdir. 4K videonuzu saniyede yirmi beş kare (25 fps) hızında çekiyorsanız, deklanşör hızınızın saniyenin 1 / 50’sinde sabit olmasını istersiniz.

Çoğu dronun genellikle geniş bir açıklığa sahip sabit bir diyaframa sahip olduğu göz önüne alındığında, fotoğraf makinesine giren ışığı kısıtlamadığınız sürece deklanşör hızlarına gündüz bu yavaş ulaşmak neredeyse imkansızdır. Çözüm? Nötr yoğunluk filtreleri. Mavic Mini aksesuar listesinde önemli bir yere sahip.

Bu filtreler kameraya giren ışığı azaltır ve videolarınız için deklanşör hızlarını düşürmenize olanak tanır. Filtrelerin gücü günün saatine ve aydınlatma koşullarına bağlı olarak değişecektir, bu nedenle mavic mini aksesuar seçiminde uygun filtreyi iyi etüt etmelisiniz. Önemli olan, incelemeleri kontrol etmek ve gimbal testini geçecek şekilde tasarlandıklarından emin olmaktır, böylece drone’yu açmadan önce kameraya koyabilirsiniz.

3) Pervane Koruyucu

Drone’nuzu uçurmayı öğreniyorsanız veya düzenli olarak iç mekanda uçmayı planlıyorsanız, pervane muhafızlarına yatırım yapmak isteyebilirsiniz . Bu temelde pervanelerin etrafında dolaşan ve bir şeylere çarptığınızda onları hasardan korumaya yardımcı olabilecek koruyucu bir kafes.

Dronunuzu korumalar eklemenin uçuş performansını biraz etkileyeceğini unutmayın – sonuçta daha fazla ağırlık. Bu, daha rüzgarlı koşullarda daha da şiddetlenebilir. Bu akılda tutulması gereken bir şey – eğer onlara ihtiyacınız yoksa, onlardan biraz daha fazla pil ömrü sıkmak için onları bırakın. Mavic Mini aksesuarları pervane koruması ve iniş takımı bir olan bir ürün ile bu listede yerini alıyor.

4) İniş Pisti

Birçok profesyonel drone kullanıcısı, iniş hareketini daha pürüzsüz hale getirmeye yardımcı olduğu için dronlarına ek iniş pistleri kullanmayı sever. Zemin ve drone arasında ek bir fiziksel boşluk gibidir, zemine büyük yükseklikten hızlı inerken hasara karşı güvende tutar. 

Nereden kalkmalı ve dronu nereye indirmeliyim? Bazen hareket halindesiniz, ancak ana üs sabitken, fırlatılmak için özel bir platform harika bir şey olabilir. Çoğunlukla kar, çamur veya diğer düzensiz ve kirli yüzeylere inmek zordur. Küçük bir hedefe iniş zorluğunun yanı sıra, bir helikopter pisti drone’nuzu temiz ve güvenli tutmak için harika bir araçtır. İniş için ahşap veya plastikten yapılmış sağlam düz bir yüzey kullanırsınız. Metal, drone’nuzun GPS kalibrasyonuna müdahale ettiğini anlayana kadar iyi geliyor. İniş pistleri kullanımımı sınırlayan sağlam bir yüzey değil, ancak dörtlülerimi temiz ve iyi görünüyor. İniş pistleri de Mavic Mini aksesuar listesinde yerini alıyor.

0 0 votes
Article Rating
Summary
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x