STABİLİZASYON GİMBALÜRÜN İNCELEME

Zhiyun Crane 2: Gerçek profesyoneller için gimbal

2.4kviews

Zhiyun Crane 2 gimbal modeli profesyoneller için üretildi

Üstün teknoloji ile donatılmış ve artık daha fazla ağırlık taşıyabilen el gimbal modeli Zhiyun Crane 2 ihtiyacınız olan bütün özelliklere sahip. Zhiyun profesyonel video çekimleri yapan kullanıcılar için üretilmiş üstün kaliteli bir el gimbalıdır. Aksiyon kamerası, DSLR ve diğer video kayıt edicilerle birlikte kullanabileceğiniz başarılı bir tasarıma sahip olan Zhiyun titreşim önleyiciler arasında sahip olabileceğiniz en iyi ürünlerden bir tanesidir. Zhiyun model gimbalın öne çıkan özellikler arasında Entegre 3-Seviye Follow Focus Kontrol, 3.2 Kg’a kadar taşıma kapasitesi, aynasız DSLR kameralar ile uyumlu olması yer alıyor.

Zhiyun Crane 2 oyuncakhobi.com

Açıkça söylemek gerekirse Zhiyun Crane 2 gerçekten başarılı bir ürün ancak kullanımında profesyonelleşmek için biraz mesai yapmanız gerekiyor. Kendisi de pek hafif bir ürün olmadığı için başlangıçta biraz zorlanabilirsiniz ama buna gerçekten değecektir.

Zhiyun Crane 2’nin en önemli özelliklerinden biri artık çok daha fazla ağırlığı taşıyabiliyor olması. GH5 ile birlikte kullanıldığında gimbal 2.7 kg ağırlığa ulaşıyor. Canon Mark serisi ile çalışıyorsanız odaklama için kullanacağınız düğmeler çekimler sırasında işinizi kolaylaştıracaktır. Ancak bu özellik diğer kameralar ile birlikte çalışmıyor.

Zhiyun Crane 2 oyuncakhobi.com

Gimbalın alt ucuna bağlanabilen bir tripod aparatı ile sabit bir şekilde dik pozisyonda kullanmanıza olanak sağlanmış. Bu özelliği çekim modlarında işinize yarayacaktır. Bu tripod bağlantı noktası DJI Osmo ve GoPro’nun en sevilen aksesuarlarından biri olan 3-way aksesuarında bulunan sisteme benzer bir şekilde çalışıyor. Gimbalın içerisinde birçok farklı çekim modu var. Takip et modu, manuel olarak el ile ayarladığınızda sabit kalacak şekilde kullanılabileceğiniz bir mod da gimbalın yazılımsal artıları arasında yer alıyor.

Zhiyun Crane 2 oyuncakhobi.com

Gimbalın tekrar sarj olabilen 3 adet pil ile çalışan bataryası var. Gimbal üzerinde yer alan küçük LCD ekran üzerinden ürünün bataryasının sarj durumunu ve bluetooth gibi uzaktan bağlantı araçlarını kontrol edebilirsiniz. Gimbalı telefonunuza indirdiğiniz uygulama ile uzaktan kontrol edebilirsiniz. Profesyonel gimbalın kutu içeriğinde bütün aksesuarlarını yerleştirebileceğiniz ve yanınızda taşıyabileceğiniz bir çanta da çıkıyor.