Tethered drone sistemi sınırsız uçuş süresi
DRONEHABERLERÜRÜN İNCELEME

Tethered drone sistemi uçuş süresi engelini ortadan kaldırıyor

2.1kviews

Tethered drone sistemi uçuş süresi engeli ortadan kaldırıyor. Tethered drone sistemi ne kadar yararlı olduğu konusunda kendini şimdiden kanıtladı. Powerline‘ın geliştirdiği tethered drone sistemi yer üzerinden multikoptere yapılan bağlantı ile uçuş süresi engelini ortadan kaldırıyor. Caltech ekosisteminde ortaya çıkan tethered uçuş sistemi ticari, askeri ve doğal afetlerde kendine kullanım alanı buluyor. Kameralı droneların artık hayatımızın bir parçası olarak yerini aldığı son çeyrekte, eğer uzun süreli drone kullanmak isterseniz can sıkıcı bir sorun var; bataryası bitiyor. Teknolojinin nimetleri bazen bir priz uzağımızda kalıyor. Bazı durumlarda bunun sonuçları telafi edilemez olabiliyor. Tethered drone sistemi uçuş süresi engelini ortadan kaldırarak kolaylıklar sunuyor

Tethered drone sistemi uçuş süresi engelini nasıl çözüyor?

Tethered drone sistemi gücünü bağlı olduğu yer istasyonundan alıyor. Üzerinde barındırdığı ultra hafif kevlar bağlantı yolu vasıtasıyla gücü kameralı drone ile buluşturuyor. Sistem multikopterinize 7/24 süreklilik ile stabil bir uçuş sağlıyor.

Tethered drone sistemi sınırsız uçuş süresi

Droneların artık birçok uygulama alanı var. Özellikle acil durumlarda drone kullanımı hayat kurtarabiliyor. Dronu havalandırılarak tethered bağlantı sayesinde bulunduğu yerden drone pilotu olmadan görüntü kaydedebilirsiniz. Otonom bir uçuş kapasitesini de yanında getiren tethered drone sistemi, kameralı drone ile birleştiğinde bir yer uydusuna dönüşüyor. 

Tethered drone sistemi kullanım alanları

Popülerliğini arttıran kesintisiz uçuş sistemi birçok farklı alanda kullanılmaya başlandı. Tethered drone sistemi ilk olarak Amerika’da ticari uçuşlar için tasarlandı. “Amerikan Futbolu” müsabakalarında yaygınlaşan uygulama kısa bir süre sonra 50.000 farklı spor karşılaşmasında kullanılmaya başlandı. Oldukça hızlı bir kuruluma sahip olan sistem sadece bir bavuldan ibaret.

Powerline kesintisiz uçuş sistemi

Sistemin diğer bir kullanım alanı ise arama kurtarma çalışmalarında karşımıza çıkıyor. Doğal afetlerde müdahale öncesinde ve sırasında görüntü almak için helikopter kullanımı oldukça yaygındı. Ancak bu oldukça maliyetli ve büyük bir araç olan helikopteri zamanında afet bölgesine getirmek kolay değil.

Tethered drone sistemi sınırsız uçuş süresi

Birkaç dakika içinde açılarak havalandırılan drone bir anda hayat kurtaran bir çift “uçangöz“e dönüşüyor. 6 Mart 2017’de Amerika’da Crotona Park North, Bronx’da gerçekleşmiş olan yangında New York Yangın Departmanı tarafından kullanılan sistemin mantığından biraz bahsedelim. Termal kameralar ile birlikte kullanılan dronelar, yangın başlangıcında içeri kaç kişi girdiğini, içeri giren kişilerin yangının hangi bölgelerinde bulunduğunu, yangının nasıl başladığını ve yangının nasıl ilerlediğini görmenize yardımcı oluyor.

Aynı zamanda yangında elde edilen görüntüler ile birçok analiz de yapabilirsiniz. Yangın öncesi ve sonrasında elde edilen veriler bir sonraki olası yangınlarda karşınıza çıkabilecek doğal afet senaryolarında daha geniş bir açıdan durumu değerlendirme fırsatı sunacaktır. 

Tethered drone sistemi sınırsız uçuş süresi

Tethered drone sistem uçuşunun dahil olduğu hukuk kuralları

Belirli bir ağırlık üzerinde olan droneları kayıt altına aldırmamızı gerektiren hukuk kurallarını biliyoruz. Son zamanlarda artan hukuk kuralları ile birlikte drone uçuşlarına çeşitli kısıtlamalar da getirildi. Şu an için tethered drone sistemine özel bir hukuk kuralı yok. Gerekli izinleri almanız dahilinde kesintisiz bir şekilde drone uçurabilirsiniz. Powerline Tethered sistemini satın almak için bize ulaşabilirsiniz. Bu sistem hakkında sorularınız varsa bize yorum bırakabilirsiniz.