EĞİTİM VİDEOLARIEĞİTİMLERÜRÜN KULLANIMI VE BAKIMI

GoPro’ya Hızlı Bakış: 6 Adımda GoPro Nedir ve Neler Yapar Öğrenin!

15.4kviews

GoPro’ya Hızlı Bir Giriş Yapıyoruz

(GoPro 101)

“GoPro nedir?, Ne için kullanılır?, GoPro aksesuları nelerdir? GoPro fiyatları ve çeşitleri nelerdir” yakından bakalım.

Yaklaşık okuma süresi 3 dakika

1-GoPro nedir?

(GoPro nedir?)

 

GoPro genellikle extreme (aksiyon) sporları yaparken kullanmak için tasarlanmis yüksek çözünürlüklü (4K,2.7K, 1080p) video çekebilen, suya, toza ve aksesuarları sayesinde darbeye dayanıklı, geniş açıya sahip bir kameradır. GoPro, Kaliforniya sahillerinde sörf yapan ve istediği görüntüleri çekemediği için kendi kamera markasını tasarlayan Nick Woodman tarafından kuruldu. Woodman, Endonezya ve Avusturya’da sörf tutkusunun peşinden giderken Wolkswagen’inin arkasında GoPro’nun ilk tohumlarını attı.

2-GoPro ne için kullanılır?

 

(GoPro ne için kullanılır?)

 

GoPro, yukarıda bahsettiğimiz gibi aksiyon tutkunları tarafından tercih ediliyor ancak sinema sektöründe, güvenlik ve keşif ekipleri tarafından da çokça tercih edilen bir ürün. GoPro; Need for SpeedCaptain Phillips ve Gravity‘nin çekimlerinde kullanıldı. Captain Phillips’in çekimleri sırasında GoPro ile tanışan Tom Hanks kamerayı çok beğendiğini söyledi.

3-GoPro aksesuarları nelerdir?

 

(GoPro aksesuları nelerdir?)

 

Bir yapbozu andıran ve lego gibi bir araya gelen GoPro aksesuarları oldukça marifetli. Hemen GoPro’nun bu kullanışları aksesuarları arasında bir tura çıkalım; GoPro İçin Kafa Bandı97CM MonopodXshot Telefon TutacağıGoPro Göğüs AskısıHERO5 İçin 45m HousingGoPole Base TripodQudos Action Black Işık SetiGoPole SceneLapse 360BW GoPro Taşıma ÇantasıGoPro Wifi Kumanda Aksesuar SetiGoPro İçin Duvar Şarj CihazıGoScope Flex Case GoPro ÇantaGoPro Dome PortRemovu R1+ GoPro Kameralar için Takılabilir WiFi LCD EkranGoPro İçin Jaws FlexGoPro Buğu Önleme KitiFeiyu Tech G5 3-Axis Handheld GimbalBW Type 3000 Omuz AskısıArka Kapak ŞamandıraBobber Şamandıra, GoPro çanta çeşitleri ise burdan, burdan ve burdanGoPro FetchÇocuk Göğüs AskısıRemovu P1, GoPro BileklikGoPro HERO3+ 3D Housing ve GoPro Portable PowerBank en çok kullanılan aksesuarlar arasında yer alıyor.

 

4- GoPro Fiyatları ve çeşitleri nelerdir?

 

(GoPro çeşitleri ve fiyatları nelerdir?)

GoPro’nun modellerine bakalım; ufak ve hafif Gopro HERO Session, en güçlü ve en kolay kullanıma sahip amiral gemisi GoPro Hero 5 Black, hafif ve kullanışlı GoPro Hero 5 Session, yeni tanıtılan modeller Hero 6 Black ve Fusion ve Karma Drone sizleri bekleyen GoPro ürünleridir. Karar veremediyseniz yine de üzülmeyin. Buradan, buradan ve şuradan bize yazabilirsiniz.

5- GoPro Studio kullanmak işinizi kolaylaştıracak

(GoPro Studio kullanmak oldukça kolay)

GoPro Studio gerçekten kullanması oldukça basit ayrıca Youtube’da pek çok kullanıcı videosu da mevcut. GoPro Studio’yu buradan indirebilirsiniz.

6- GoPro’nun kendi kanalına uğramayı unutmayın

(GoPro’nun kanalına uğramayı unutmayın)

GoPro burada paylaşılan videolarda reklam yapmıyor ve GoPro kullanıcıları arasından en orjinal olanları seçiyor. GoPro’nun kullanıcı videolarını paylaştığı kanala buradan ulaşabilirsiniz ve kendi videolarınızı da GoPro’ya gönderebilirsiniz.