EĞİTİM VİDEOLARIEĞİTİMLERÜRÜN KULLANIMI VE BAKIMI

GoPro App Nasıl Kullanılır: Düzenleme, Kesme ve QuickStories!

21.6kviews

GoPro Uygulamaları ve QuickStories

Hero 6 Black ya da Session kameralarınızı akıllı telefonlarınız, tabletleriniz ile Bluetooth ve Wi-Fi ile eşleştirerek birçok kolaylığa sahip olabilirsiniz. Capture modu ile uzaktan kumanda imkanı veren GoPro, Bluetooth ile düşük enerji (Low Energy Mode) harcayarak bağlantının sürekliliğini sağlıyor. Bir komut vermek ya da kayıt ettiğiniz görüntülere bakmak isterseniz ise Wi-Fİ kullanarak size hızlı bir erişim sunuyor. Akıllı telefonunuz ya da tabletinizden çektiklerinizi görüntülemek ya da onları editlemek uygulama sayesinde kolaylaştırılmış. Bu görüntüler 4K çekilmiş olsa dahi kalitesi bozulmadan ellerinizin arasına geliyor. GoPro gibi aksiyon kamera üreticileri için her zaman büyük bir problem olan kullanıcıların hızlı bir şekilde kayıt ettiklerini görüntülemesi ve ardından düzeltme isteği GoPro Hero 4 döneminde şirket için oldukça büyük bir sıkıntı yaratmıştı. Ancak GoPro bunun önüne geçerek Quick uygulamasını geliştirdi. Google Play ve Apple Store’dan ulaşabileceğiniz uygulamalar kesip-biçme işlerinizi oldukça kolaylaştırıyor.

(Akıllı telefonunuz ya da tabletinizden çektiğiniz görüntüleri düzenleyebilirsiniz)

GoPro Hero 5 Black ile Quik uygulamasından bilgisayarınız üzerinden GPS telemetrilerini alabilirsiniz.

Eğer kendi kullandığınız editleme programında daha rahat hissediyorsanız GoPro bunu dert etmiyor. Quick uygulamasına girerek videonuzda daha önceden kayıt ettiğiniz GPS lokasyonlarını alabilirsiniz; hızınızı, takip ettiğiniz rotayı TomTom gibi alternatif GPS cihazlarına ve uygulamalarına yükleyerek de kullanabilirsiniz. Bu özellik aslında GoPro kullanıcılarına rahat nefes aldıran bir update oldu. Artık sadece jeolojik lokasyonlara ulaşmakla kalmıyorsunuz. GoPro’nun gerçek telemetri dataları kullanmaya başlaması özellikle kayak gibi rota sporları ile ilgilenenler için daha önce takip ettikleri rotaları çektikleri görüntüler üzerinden görme imkanı sağlıyor. Elinizdeki datalar size çektiğiniz videolar üzerinden istediğiniz her türlüyü bilgiyi sağlamak için organize edildi.

GoPro Hero 5 Black, QuikStories

Yakın zamanda gelen güncelleme ile “QuickStories”,  İOS ve Android’in yanı sıra GoPro Hero 5 Black ile birlikte kendi uygulaması için de geldi.

(“QuickStories” size kayıt ettiğiniz görüntüleri hızlı bir şekilde düzenleme, organize etme, müzik ve görüntü ekleme imkanı sunuyor)

“QuickStories” size kayıt ettiğiniz görüntüleri hızlı bir şekilde düzenleme, organize etme, müzik ve görüntü ekleme imkanı sunuyor. Böylece düzenlediğiniz görüntüleri Instagram’dan takipçilerinizle hızlı bir şekilde paylaşabiliyorsunuz. Daha fazlası için aşağıdaki videoya bir göz atın.