HABERLER

Drone taksi üreticisi EHANG iflas etmiş olabilir

1.7kviews

Drone taksi hayali suya düşmüş olabilir mi?

Bir kaç yıl önce CES fuarında insanların odak noktası haline gelen ve sadece filmlerde görebildiğimiz uçan arabalar fikri EHANG 184 modeli ile bu fikir gerçekleşiyor diyebilmiştik . Son zamanlarda internette bir haber geziyor. EHANG firması iflas etmiş olabilir . EHANG, San Francisco ve Pekin’de ofisleri bulunan ve 52 milyon dolarlık girişim finansmanı alan bir drone üreticisidir. İnternette yer alan bir yazıda; “Nevada, Haziran ayında Ehang’a 184’ü FAA onayı ile test etme iznini verdi, ancak şimdiye kadar hiç test yapılmadığı bildirildi. ABD’de henüz tek bir test uçuşu gerçekleştirmediğini itiraf ediyor. Buna ek olarak, şirketin tüketici drone’u için uygun olmayan finansal problemlerden dolayı sıkıntı çekiyor gibi görünüyor. Ehang, yaklaşık 300 çalışanını işten çıkardı” haberi duyuruldu.

Bu haberden kısa bir süre sonra EHANG taksi hizmeti kullanmak için Dubai ile anlaşmaya vardı. Geçtiğimiz ayın sonlarında Dubai EHANG ile değil Volocopter tarafından gerçekleştirilen bir Drone taksi hizmeti ile çalışmaya başladı.

Şirketin tüketici sektöründen çıktığını ve birkaç mühendis hariç hepsinin devre dışı bırakıldığı söylendi. EHANG drone taksi hizmeti dışında son kullanıcı için de çeşitli ürün gamına sahipti. EHANG yöneticileri ve yönetim kurulu üyeleri henüz konu ile ilgili olarak bir açıklama yapmadı.