HABERLER

Güney Afrika’da drone balıkçılığı meslek haline geldi

1kviews

Güney Afrika’da artık çocuklar “büyüdüğünde ne olacaksın” sorusuna drone balıkçısı cevabını verebilir

Balıkçılık ve drone uçurmak birbirinden tamamen farklı hobiler diye düşünebilirsiniz. Ancak Güney Afrika’daki drone balıkçılığı yarışması bunun aksini gösteriyor. Sky Anglers Drone Fishing Tournament, Güney Afrika’nın Durban şehrinde Rocky Koyu’na konuşlanan bir çeşit balıkçılık müsabakası.

 

Geçtiğimiz cumartesi günü 65-70 civarında kişi İHA’larını da yanlarına alarak bu sahilde bir araya geldi. Dronelarının ucuna balık yemlerini de koyan balıkçılar, quadcopterlarının ufka doğru uçuşlarını izledi. Oltaları ve drone kumandaları ile hünerlerini sergileyen yeni nesil balıkçıların keyfi yerindeydi. South Coast Herald‘in haberine göre dünyada ilk defa drone balıkçılığı gerçekleştirildi. Yugen Govender, yarışmanın kuralları gereği insansız hava araçlarıyla da olsa yakalanan bütün balıkların geri bırakıldığını belirtti.

Oltacıların büyük bir mücadele içine girdiği yarışmada büyük ödülü 95.4 klogramlık siyah köpekbalığı yakalayan Viren Raju kazandı. Bir başka drone fishing videosunu da aşağıda izleyebilirsiniz.