DRONEHABERLERÜRÜN İNCELEME

DJI’dan yeni kamera: Zenmuse X7 çıktı!

1.6kviews

DJI’ın yeni kamerası Zenmuse X7 fiyatı ve özellikleri ile birlikte kameralı drone kullanıcılarının karşısına çıktı. Geçtiğimiz günlerde DJI, “Reflection” adlı yeni bir video yayınlayarak hem drone profesyonelleri hem de hobi olarak drone kullanıcılarına yeni bir ürünün haberini vermişti. DJI Inspire 2 ile birlikte kullanılmak için üretilen yeni kamera Zenmuse X7’nin özelliklerine yakından bakarak kısa bir inceleme yapalım.

DJI’ın yeni kamerası Zenmuse X7 hakkındaki tahminler doğru çıktı

DJI’ın forumlarında yeni çıkacak ürünün ne olduğu hakkında kafa patlatan kullanıcıların tahminleri doğru çıktı diyebiliriz. İkiye ayrılan görüşlerin bir kısmı yeni bir drone çıkacağı ve bunun Phantom 5 olacağından yanaydı ancak yeni bir kamera geleceği görüşüdaha fazlaydı. Twitter üzerinden yapılan oylamalarda da en çok çıkan sonuç Zenmuse kamera serisine yeni bir aile üyesinin ekleneceği yönündeydi. “The Next Stage in Cinematic Vision” vurgusunu yapan DJI ile ilgili bizim tahminlerimiz de doğruydu. Bizim böyle yeni gelişmeler hakkında biraz kulağımız delik desek daha doğru olur. Daha önceki yazımızda bunun yeni bir kameralı drone ya da drona entegre edilebilen bir kamera olabileceğinden bahsetmiştik. Dediğimiz gibi de oldu. Inspire 2 ile uyumlu yeni bir Zenmuse kamera, lensleri ile birlikte DJI tarafından lanse edildi.

zenmuse x7, DJI yeni ürün

DJI’ın yeni kamerası Zenmuse X7, dünyanın ilk “havadan çekim yapabilen araçlar için üretilen Super 35 dijital kamera sensörü” ünvanı ile duyuruldu. Sinema sektörünün kameralı dronuna takılan Zenmuse X7, özellikle bu sektörde yapılan havadan fotoğraf ve video çekimleri için geliştirildi. Hollywood’un en çok kullandığı drone olan Inspire 2 ile uyumlu olan gelen Zenmuse X7 yeni “Cinema Color System” ile daha net ve keskin görüntüler alacağınızın sözünü veriyor. 

DJI Zenmuse X7 sinema dünyasına yeni bir soluk getiriyor

Havadan çekimler gerektiren sahneler televizyon yapımcıları ve sinemacılar için gittikçe kolay ve keyifli olmaya başladı. Zenmuse X7 yeni renk sistemi ile oldukça iddialı görünüyor. Zenmuse X7’de yer alan D-Log ve D-Gamut RGB renk boşluğu profesyonel sinemacılar için geliştirildi.

Yüksek aralıklı dinamik ölçüsüne sahip olan yeni kamera, az ışıklı ve gölgeli ortamlarda dahi Zenmuse X5S‘den daha net çekimler yapabilecek yetenekler ile donatılmış.

zenmuse x7, DJI yeni ürün

Yeni kamera 6K CinemaDNG RAW ya da 5.2K Apple ProRes çekimlerini 30 FPS’ye kadar kayıt altına alıyor. Ayrıca 3.9K CinemaDNG RAW ya da 2.7K ProRes çekimlerini 59.94 FPS’ye kadar kayıt altına alabiliyor.

zenmuse x7, DJI yeni ürün

DJI Zenmuse X7’nin lensleri ve DL-Mount sistemi

Yeni Zenmuse X7, FSI-Cu teknolojisi sayesinde daha ince ve daha hafif bir şekilde karşımıza çıkıyor. DJI’ın yeni kamerasının ağırlığı 18mm lens ile birlikte 631 gram olarak açıklandı. Inspire 2’nin Zenmuse X7 ile birlikte uçuş süresi ise DJI’ın kendi internet sitesinde 23 dakika olarak açıklandı . DJI, DL-Mount sistemini kullanan Zenmuse X7 için 4 yeni lensi de duyurdu.

zenmuse x7, DJI yeni ürün

Karbon fiber yapıya sahip olan lensler 180g ağırlığa sahip. DJI, Zenmuse X7 lenslerinin fiyatlarını şu şekilde açıkladı; DL-S 16mm F2.8 ND ASPH, DL 24mm F2.8 LS ASPH, DL 35mm F2.8 LS ASPH lenslerinin her birini 2,199 dolardan ve DL 50mm F2.8 LS ASPH lensini ise 2,099 dolardan satışa sunuyor. DJI lensler olmadan çıplak Zenmuse X7 için ise 4,299 dolar istiyor.

zenmuse x7, DJI yeni ürün

DJI’ın Zenmuse X7 DL/DL-S  kombo lens setini ise 7,399 dolar satış etiketini aldı. Böylece tek tek aldığınızda toplamda 8696 dolar olan seti 1297 dolar daha ucuza alabiliyorsunuz. Tabi bunlar Amerika fiyatları. Yeni Zenmuse X7’nin Türkiye fiyatları için kurumsal iletişim hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

DJI’ın yeni ürünü sonuç olarak “ilkleri” içinde bulunduran bir teknoloji ürünü

Eğlence sektörü, belgesel film yapımcıları ve daha birçok görsel medya üreticisi için heyecan yaratan DJI’ın Zenmuse X7’si özellikleri açısından bizden tam not aldı. Inspire 2 ile birlikte toplamda 4 kilo gelen yeni kameranın drone ile olan uyumluluğu başarılı görünüyor.

zenmuse x7 DJI yeni ürün

DJI X7, 5.2K Apple ProRes kayıt özelliği, havadan çekimlerde bir ilki gerçekleştiren Super 35 sensorü, 6K CinemaDNG, 24 MP fotoğraf çekme özelliği ve 14 stop yüksek dinamik aralıklı görüntüleme ile karşınıza çıkıyor DJI’ın top model yeni amiral gemisi hakkında siz ne düşünüyorsunuz, bize yorum yazarak bunu paylaşın.