DRONESATIN ALMA REHBERİÜRÜN İNCELEME

DJI Spark mı DJI Mavic Pro mu: Kimler DJI Spark Almalı?

7.3kviews

DJI’in telefon büyüklüğündeki eğlenceli drone’u Spark günlük ihtiyaçlarınız için gökyüzündeki dostunuz olabilir. DJI üst seviye profesyoneller için geliştirdiği Inspire modeli ve orta seviye kullanıcılar için geliştirdiği Phantom serisinden sonra iPhone 5 ile aynı büyüklüğe sahip Spark’ı tanıtmıştı. Bu sevimli drone’un akıllı telefonların giderek boyutunun arttığı bu dönemde birçok insanın akıllı telefonundan da daha küçük olduğunu söyleyebiliriz. Otomatik havalanma, el hareketleriyle kontrol etme (Palm Control) ve yüz tanıma teknolojilerini kullanan Spark, kapalı alanlarda da uçmakta zorlanmıyor. Artık sizin de yakın bir zamanda ilk “quadcopter”ınız olacağını düşünerek DJI’ın kompakt taşınabilir modelleri Spark ve Mavic Pro arasında aklınıza takılan her şeyi bu yazının sonunda cevaplamış olmayı umuyoruz.

DJI Spark ve DJI Mavic Pro arasındaki fiyat farkı

İki drone arasındaki fiyat farkı oldukça belirgin. 2.665 TL fiyata sahip olan DJI Spark’a karşılık Mavic Pro’nun 5.475 TL fiyatı var. Burada uçuş süresini ve kamera yeteneklerini göz önüne almak lazım. Gerçekten 4K çekim yapacak mısınız sorusunu kendinize sormanızda fayda var. Cebinizde taşıyabileceğiniz kadar küçük ve bir o kadar da marifetli olan DJI’ın Spark drone modelinin kamerası 25 mm eşdeğeri odak uzunluğuna ve f/2.6 geniş açılı lense sahip. 1 / 2,3 inç CMOS sensörü ile gelen kamerası 1080p‘de video ve 12MP’de fotoğraf çekmenizi sağlıyor. Bu özellikler hobi amaçlı bir kullanıcı için oldukça yeterli.

DJI Spark profesyoneller için uygun mu?

Çeşitli renk seçeneklerine de sahip olan DJI Spark daha çok hobi amaçlı kullanım ve geçirdiğiniz eğlenceli vakitleri görüntü altına almak için uygun olduğunu söyleyebiliriz. DJI Mavic Pro’nun 3 eksenli gimbalinin aksine, DJI Spark’ın 2 eksenli bir gimbali var. Aynı zamanda DJI Mavic Pro çekimlerinde RAW uzantısı formatını desteklerken Spark sadece JPEG fotoğraf uzantısını destekliyor. Profesyonel işleriniz için bir drone almayı düşünüyorsanız sizi Mavic Pro’ya ya da Phantom ve Inspire modellerine bir göz atmaya davet ediyoruz.

(DJI Spark kanatları katlandığında Iphone 5’ten biraz daha küçük bir boyuta geliyor)

DJI Spark ve DJI Mavic Pro arasındaki tasarım, boyut ve uçuş süresi farkları

Tasarım olarak birbirlerine taşınabilirlik olarak yakın olan DJI Mavic Pro ve DJI Spark aslında bir o kadar da farklı. Ortalama 24 dakika uçuş süresine sahip olan DJI Mavic Pro’ya 15 dakikalık uçuş süresi ile DJI Spark yetişmekte epeyce zorlanıyor. İşiniz uzunsa Mavic Pro hatta yeni çıkan Mavic Pro Platinum’a bakmanızda fayda var. İki drone’un boyutlarına göz atalım; Spark’ın boyutları 143 x 143 x 55 mm iken Mavic Pro ise 83 x 83 x 198 mm. Spark modeli gerçekten ufak boyutlara sahip ve sadece bir Iphone 5 kadar. Bu sizin için bu bir avantaj aynı zamanda bir dezavantaj da olabilir. Rüzgarlı havalarda gerçekten başarılı performans sergileyen DJI Mavic Pro ile yakın zamanda Amerika ve Karayipler’de felakete yol açan Irma Kasırga’sının içerisinden bile çekim yapılmıştı. Buna rağmen DJI Spark hız konusunda Mavic Pro’dan pek de geride kalmıyor. Normal hava şartlarında max. 50 km/s uçuş hızına ulaşabiliyor, Mavic Pro ise sport modunda 65km/s’i görüyor. Burada düşünmeniz gereken şey havalar soğuduğunda ya da sert rüzgarlı havalarda drone kullanıp kullanmayacağınız.

DJI Spark ve DJI Mavic Pro aksesuarları arasındaki fiyat farkları

Burada DJI Spark biraz daha avantajlı. Eğer ihtiyacınız olan drone Spark ise en basitinden yedek bir batarya için neredeyse Mavic Pro’nun bataryasının yarısı kadar ödemeniz gerekecek. İniş takımları ve diğer aksesuarları için de bu geçerli. Eğer sizin için doğru drone DJI Spark ise belki bunlardan bazılarını almanıza gerek bile kalmayacak. Spark halihazırda avucunuza iniş yapabiliyor. Çekim kalitesi olarak iki drone da farkları olmasına rağmen hobi amaçlı kullanıcılar göz önüne alındığında oldukça başarılı. Ayrıca PolarPro’nun filtrelerine de göz atmanızı öneririz.

https://media.giphy.com/media/KJ3SAf2oIzuAE/giphy.gif

DJI Spark ve DJI Mavic Pro’nun Fly More Combo paketleri arasındaki farklar

DJI’ın Fly More Combo paketleri oldukça avantajlı. Burada önemli bir detay var. Spark’ın tekli paketinde kontrol kumandası bulunmamakta ve bu kumanda Fly More Combo ile birlikte gelmektedir. DJI Spark’ı cep telefonunuzdan ya da el ile kontrol edebilirsiniz ancak Fly More Combo paketini kesinlikle tavsiye ederiz.

(DJI Spark herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir drone)

Sonuç: DJI Mavic Pro mu yoksa DJI Spark mı?

Bu incelemenin sonucunda umarız artık aklınızda “DJI Mavic Pro mu yoksa DJI Spark mı?” ya da “Hangi drone benim için uygun” gibi belirsiz sorular kalmaz ve sizin için en doğru olan drone tercihini yaparsınız. Sonuç olarak 750 gramlık ağırlığı ile Mavic Pro katlanabilen yapısının getirdiği küçülmeye rağmen Spark sadece 300 gramlık bir ağırlık ile “sol gömlek” cebinde yerini alıyor. İHA kaydına gerek duymadığınız, Mavic Pro’ya göre biraz “yazlıkçı” kalan DJI Spark aslında herkesin rahatça kullanacağı bir drone olarak değerlendirilebilir. İlk kez kendinize ya da bir sevdiğinize hediye olarak drone almayı düşünüyorsanız ancak “acaba daha fazlası gerekir mi?” diye kendinize soruyorsanız DJI Spark sizin için uygun olabilir. Ancak hala sormak istediğiniz şeyler varsa bize yorum bırakmaktan çekinmeyin. Sosyal medya hesaplarımızı takip ederek güncel teknolojik gelişmeleri, fiyat indirimlerini ve kampanyalarımızı kaçırmayın.

Djı spark incelemerine ait en sevilen videolar

 

DJI Mavic Pro Satın Al   –       DJI Spark Satın Al

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x